Zilver op BK dubbel

Op zondag 23 februari vond het Belgisch Kampioenschap dubbel voor BCDE klassementen plaats in Louvain-la-Neuve. Bert en Robbe (TTC Oostduinkerke) tekenden voor een mooie prestatie door het zilver te behalen bij de Heren D reeks. Bovendien presteerden alle West-Vlaamse koppels sterk.

Bert en Robbe, beiden D0 geklasseerd, speelden eerder dit jaar al samen op het Provinciaal Kampioenschap dubbel in Roeselare. Op weg naar het goud verloren ze hun eerste set, maar lieten daarna tot en met de finale geen enkele set meer liggen. Een erg mooie prestatie! Het leverde hen meteen ook een ticket op voor deelname aan de Belgische Kampioenschappen dubbel.

“Als reekshoofden bij de Heren D hadden Robbe en ik zeker het gevoel dat een podiumplaats erin zat. Dat we het tot in de finale gingen schoppen, was ook voor ons een leuke verrassing!”, vertelt Bert. Nochtans hadden de spelers van Oostduinkerke het op weg naar de finale lang niet altijd gemakkelijk. “Dat komt omdat het dubbelspel toch wel wat anders is dan enkel. Iedereen is meer aan elkaar gewaagd, wat veel vijfsetters oplevert”, legt Robbe uit.

Finale nipt verloren

Zo bleek ook in de finale. Bert en Robbe kwamen met enkele hoogstaande rally’s vlot 2-0 voor. De tweede set werd zelfs met 11-3 gewonnen. Maar de tegenstanders, beiden ook D0 geklasseerd, schroefden in de volgende sets merkbaar hun niveau op: 4-11 en 5-11. In een spannende vijfde set trokken Bert en Robbe nipt aan het kortste eind. “Jammer, maar met een schitterende tweede plaats hebben Robbe en ik na het goud van Fabian vorig jaar TTC Oostduinkerke opnieuw op de kaart gezet”, blikte Bert tevreden terug.

TTC Oostduinkerke BK dubbel Heren D Bert Robbe zilver 20192020

Naast Bert en Robbe vertegenwoordigden ook Biwen en Thibaut de kleuren van TTC Oostduinkerke. Zij lieten mooie dingen zien bij de Heren E, maar verloren nipt in de eerste ronde.