Home / Info / Over ons 

Over ons

Historiek

Alles begon in maart 1969, toen een handvol tieners een tafeltennisclubje stichtte en er de ludieke naam “The Flying Ping-Pong club Oostduinkerke” aan gaven. Aan het doopvont stonden twee 13-jarigen: Didier Lefere en Ronny Delanghe.
De oude garage van beenhouwerij Lefere, waar amper plaats was voor één tafel, werd meteen het eerste clublokaal.

Terwijl de club gestaag verder groeide, moest ze enkele keren van lokaal veranderen. Na een passage door de herberg Moeder Lambic werd door het gemeentebestuur een oude feestzaal ter beschikking gesteld. Dit is tot op vandaag nog steeds de vaste stek van onze tafeltennisclub.

Op 26 september 1970 trad TTC Oostduinkerke voor het eerst aan in competitie en dit met niet minder dan drie ploegen. In de loop van haar vijftig jarig bestaan wist de club zich een vast stekje te verwerven in alle reeksen van het provinciaal tafeltennis. TTC Oostduinkerke waagde soms zelfs de sprong naar landelijke.

Onder het bewind van meerdere voorzitters, secretarissen en andere bestuursleden is TTC Oostduinkerke geworden tot wat ze vandaag is: de grootste tafeltennisclub van de Westhoek

Koninklijke titel

TTC Oostduinkerke mag zich vanaf 2019 de Koninklijke Titel toe-eigenen, want onze tafeltennisclub bestaat een halve eeuw. Dat mocht ook gevierd worden met een passende huldiging in het gemeentehuis, waarbij onze voorzitter een medaillon overhandigd kreeg van de burgemeester.

Nadien volgde er nog een receptie waarin de aanwezigen konden napraten over de rijke 50-jarige geschiedenis van de club.

Sfeer & Ambiance

TTC Oostduinkerke heeft tegenwoordig meer dan zeventig leden. Met leeftijden tussen 6 en 85 jaar, waaronder vrouwen en mannen, en met beginners en gevorderden. Je kunt ons gerust een club noemen die open staat voor iedereen die tafeltennis wenst te beoefenen en die een toffe sfeer belangrijk vindt. 

TTC Oostduinkerke Sfeer Bar 2014

In het volledig vernieuwd clublokaal boven de brandweerkazerne van Oostduinkerke kunnen de leden, jong en oud, trainen. Maar ze kunnen ook gewoon gezellig wat napraten. Of zingen. Of drinken.